lördag 15 augusti 2009

Skorstenen

Idag har vi kommit en bit på väg med skorstenen, till lager 37 och vi ska vidare till 77. Vi har varit noga med hur skorstenen ska se ut. Vi har sett till att de första lagrena tegel i skorstenen vilar bra, med tanke på att det ska vila 50 lager till ovanpå. Då gäller det att tänka till var krafterna tar vägen när man staplar.

Vi har också sett till att bygga in en öppning för spjäll i skorstenen. Det syns på fotot nedan (ser ut som ett "mörkt streck", dvs det är en platt öppning). Vi kommer använda en vanlig sättplatta som spjäll. Den har vi kapat i lagom storlek.


Husbygget fortsätter också. Vi har nu fått upp väggar runt om. De är målade en gång och vi har börjat med en andra målning. Vi målar med Falu rödfärg. Billigt, hållbart, enkelt och snyggt och så matchar det alla andra hus här upp i byn i Dalarna!


Inne i huset har vi satt upp några hyllor för att förvara sättmaterial, tegel, mm. Vinkeljärn och spillbrädor från bygget funkar bra som hyllor.


Imorgon ska vi försöka sätta på metallställningen på skorstenen och fortsätta stapla den. Vi ska även måla och snickra mer på huset.

Ha det så bra,

Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar