söndag 6 september 2009

Länge leve Gandalf!Vi har döpt våran ugn och han heter Gandalf. Han är en lång och mäktig magiker med andra ord. Ur ugnen kommer det snart förtrollande saker... Igår gjorde vi klart de sista sakerna i vårt ugnsbygge. Vi lade på keramisk ull på valvet.

Vi lade även på en bit keramisk ull på sidan av flueboxen/skorstenen.Sedan fixade vi till de sista översta stenarna till dörren så att de passar perfekt som kilar mellan tak och dörr. Vi numrerade dem så vi lättare kommer ihåg hur de ska sitta.
Och vi målade klart huset. Därmed är ugnsbygget klart och detta blir det sista inlägget i denna blogg. Nu kan man följa oss i vår nya blogg
Vi vill också passa på att tacka Fagersta Eldfasta för leveranser av tegel, måttbeställda stenar och kunnig rådgivning. Vi vill likaså tacka Lise Wichmann för att vi fick köpa ritningen på hennes fastfire ugn. Det är den vi följt när vi byggt, men vi har gjort en del små förändringar. Tack Lise för kunnig och god rådgivning vid vårt bygge.
På återseende,


Mari och Mariana

2 kommentarer:

  1. Ett jättegrattis till er båda, Gandalf skall vara glad att han har er som ägare, ni kommer att ta väl hand om honom. En stor dröm har gått i uppfyllelse för er. Det är mycket jobb som ni har lagt ner men nu kommer belöningen. Njut nu av resultatet.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera