onsdag 5 augusti 2009

Förvaltningsavtal

I väntan på teglet som vi hämtar nu på fredag har vi filat på ett förvaltningsavtal. Det skriver vi och skriver under båda för att se till att vi är överrens om ugnen på olika sätt. Det är ju en del pengar och tid som man lägger ner och då är det viktigt att se till att man är överrens och tänker framåt på vad som kan komma att hända. Det är bra tänker vi, så att man inte blir osams utan håller ihop och utvecklas.

I vårt avtal har vi tänkt på följande punkter:

1. Ägandeförhållande
2. Drift
3. Underhåll
4. Bortgång, uppsägning, försäljning, flytt
5. Antal delägare
6. Upphörande av förvaltningsavtal

Bland annat tycker vi att det är av vikt att tänka på vad som händer om en t ex flyttar eller går bort. Det kan också vara bra att tänka igenom hur man vill använda ugnen, t ex vilka som får delta i bränning och hur man gör med ev kursverksamhet. Det är också bra att tänka långsiktigt kring hur man underhåller och sköter ugnen. Är man ensam ägare gör man ju som man vill. Men är man flera så behöver man vara tydliga med varandra så att det inte slutar tråkigt, det som började med drömmar och skratt. Vi tänker fortsätta förverkliga drömmar och skratta mer, därför skriver vi detta avtal. Och ett avtal kan alltid förnyas och skrivas om ifall man tycker det behövs.

Vi har inspirerats av programmet "Plus Sommar" med Sverker Olofsson som sändes i SVT den 25 juni i år (2009). Det programmet handlade om att äga sommarstuga ihop. Det liknar ganska mycket det som vi går in i, att äga en saltugn ihop. I programmet medverkade en jurist från Vi i Villa och han pratade om vikten av att upprätta ett förvaltningsavtal när man är fler ägare.

Tjing tjing,
Mari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar